Način pripreme
Keks i žitarice sam samlela čoperom.
Sipala sam u posudu i dodala im šećer, cimet i kakao.
Koristila sam i džem od smokava koji sam pasirala da se lakše meša sa keksom.
Dobro sam izmešala kašikom i dodala sveže mleko i otopljeni maslac.
Mešala sam dok se svi sastojci ravnomerno ne izmešaju.
Rukama sam formirala male stene koje sam poređala na tanjir.
Za ukrašavanje jelki koristila sam čokoladu koju sam istopila u mikrotalasnoj direktno sa ambalažom. Koristila sam čokoladu koja nije umotana u foliju, pa sam je istopila u mikrotalasnoj.
Odsekla sam ivicu omota i stavila istopljenu čokoladu na svaku stenu.
Zdrobila sam dražeje od čokolade u boji i posipala ih po stenama za svečani izgled.
Pripremljene božićne stene ostavila sam da se stvrdnu 1-2 sata pre nego što ih poslužim.