Božićne stene

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Božićne stene
Fotografije: AneliaStefanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Božićne stene - atraktivne i jedinstvene, male i slatke za oko i stomak za praznik"

Potrebni sastojci

  • čajni keks - 100 g
  • musli žitarice za doručak - 50 g
  • kravlji maslac - 75 g
  • sveže mleko - 30 ml
  • džem - 3 kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kakao - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • čokolada - 100 g
  • čokoladne dražeje - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Keks i žitarice sam samlela čoperom.

Sipala sam u posudu i dodala im šećer, cimet i kakao.

Koristila sam i džem od smokava koji sam pasirala da se lakše meša sa keksom.

Dobro sam izmešala kašikom i dodala sveže mleko i otopljeni maslac.

Mešala sam dok se svi sastojci ravnomerno ne izmešaju.

Rukama sam formirala male stene koje sam poređala na tanjir.

Za ukrašavanje jelki koristila sam čokoladu koju sam istopila u mikrotalasnoj direktno sa ambalažom. Koristila sam čokoladu koja nije umotana u foliju, pa sam je istopila u mikrotalasnoj.

Odsekla sam ivicu omota i stavila istopljenu čokoladu na svaku stenu.

Zdrobila sam dražeje od čokolade u boji i posipala ih po stenama za svečani izgled.

Pripremljene božićne stene ostavila sam da se stvrdnu 1-2 sata pre nego što ih poslužim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: