Način pripreme
Paradajz oljuštite i isecite na kolutove.
Ređajte ih na tanjir, malo ih preklapajući.
U centar poređajte isečenu mocarelu.
Pripremite pesto:
U blenderu umutiti 1 vezu zelenog bosiljka, 1 vezu peršuna, 2-3 čena belog luka, 3/4 šolje maslinovog ulja, 3/4 šolje lagano tostiranih pinjola, 75 g rendanog parmezana , prstohvat krupne soli.
Pesto sos je potpuno samostalno jelo koje se savršeno slaže sa ovom salatom. Možete da umačete, možete ga namazati na hleb, generalno možete ga jesti kako god želite.
Sos može da se čuva u frižideru 3-5 dana, za dugotrajno skladištenje, prebacite ga u teglu i stavite u zamrzivač.
Prelijte pesto preko Kapreze salate.
Ukrasite čeri paradajzom i listićima svežeg bosiljka.
Poslužite uz odgovarajući aperitiv!