Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Kapreze salata sa mariniranom cveklom

Kapreze salata sa mariniranom cveklom

ZoriZori
Guru
8912845k
Kapreze salata sa mariniranom cveklom
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Nekonvencionalna verzija kultne italijanske salate. Probajte - bićete prijatno iznenađeni!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 200 g marinirana
  • mocarela - 250 g, od bivoljeg mleka
  • balzamiko sirće - 1 kašika, tamno
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike, ekstra devičansko
  • origano - po ukusu, suv
  • za pesto
  • bosiljak - 100 g
  • pinjoli - 20 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - 120 ml, ekstra devičansko
  • sok od limuna - sok od 1/2 limuna
  • parmezan - 30 g, Parmigiano Reggiano
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za pesto:

Oprane listove bosiljka zajedno sa drškama, pinjolima i čenovima belog luka stavite u odgovarajuću posudu, sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje i izgnječite sve. Dodajte sok od limuna, parmezan i posolite po ukusu. Dobro promešajte.

Mariniranu crvenu cveklu (recept Turšija pikantna cvekla) isecite na kolutove. Mocarelu takođe isecite na kolutove.

Salata od povrća se sprema u tanjiru za serviranje, prvo se stavlja marinirana cvekla, mocarela preko nje, opet cvekla, mocarela, cvekla i ponovo mocarela.

Prelijte Kapreze salatu pestom od bosiljka, ekstra devičanskim maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, dodajte so, biber i sušeni origano po ukusu.

Kapreze salata sa mariniranom cveklom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: