Način pripreme
Kod kuće često spremam pšenicu, obično je svako jede po svom ukusu. Posebno je ukusna i korisna uz sveže mleko i med.
Ovaj put sam skuvala pšenicu u multikukeru na programu belog pirinča. Odnos pšenice i vode je 1:3.
Kada je poklopac bio otpušten i pritisak je pao, otvorila sam jedinicu i dodala sveže mleko i suvo grožđe, ponovo uključila program, ali sam pazila da se ne zatvori hermetički, već samo da počne da ključa.
To se dešava brzo. Ali u ovoj fazi možete koristiti i šporet ako ste zabrinuti zbog prokuvavanja mleka u uređaju.
Kada se jednostavni ašure ohladio na približno 60 stepeni, dodala sam i med po ukusu.
Sipala sam u čaše i posula zdrobljenim orasima. Možete dodati cimet, ali ja tako više volim.
Ašure sa pšenicom i svežim mlekom je pogodan desert za zdrav obrok ili doručak.