Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte suve sastojke (prašak za pecivo, sodu bikarbonu, đumbir, so). Dobro ih promešajte.
Izrendajte koru limuna (samo žuti deo) na sitno rende.
Ogulite i isecite jabuku na tanke rezance. U njih ucedite malo limunovog soka, kako ne bi potamnele.
U zdeli mikserom umutite meki maslac i šećer. Dodajte med i ponovo promešajte.
Nakon toga počnite da dodajete jaja, jedno po jedno, mešajući nakon svakog dodatog jajeta. Čim jaja budu u potpunosti umućena, dodajte sveže mleko.
Na kraju u delovima dodajte suvu smesu, mešajući mikserom na slabom ubrzanju.
Čim smesa postane homogena, stavite koru limuna i krupno iseckane orahe.
Sipajte smesu za kolač u tepsiju (26 cm), obloženu papirom za pečenje. Odozgo poređajte jabuke i obilno pospite braon šećerom.
Pecite kolač s jabukama na 170 stepeni oko 50 minuta,
Nakon pečenja, ohladite kolač svežim mlekom i jabukama iznad rešetke i pospite šećerom u prahu.
Poslužite ovaj sočni i ukusni kolač s jabukama uz šolju kafe ili čaja.
Neka vam je slatko!