Način pripreme
Prvo pripremite krem od jaja. Da biste to uradili, zagrejte mleko i šećer u malom loncu.
Umutiti žumance jednog jajeta sa skrobom i vanilom. Sipajte toplo mleko u tankom mlazu i neprestano mešajte.
Vratite sve u šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se krem ne zgusne. Nastavite da mešate da biste izbegli grudvice.
Gotov krem ostavite u stranu da se ohladi i prekrijte ga folijom da se ne napravi kora.
Lisnato testo razvijte oklagijom i premažite ga ohlađenim kremom. Preko cele kore rasporedite suvo grožđe, pa urolajte.
Rolat isecite oštrim nožem na 14 delova. Ređajte ih naopačke na pleh obložen kuhinjskim papirom. Slatke lisnate kolače pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Poslužite francuske lisnate rolnice posute šećerom u prahu.