Francuske lisnate rolnice

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Francuske lisnate rolnice
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
30/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Francuske lisnate rolnice punjene ukusnim kremom sa jajima ​"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 270 g
  • Za krem
  • jaja - 1 komad (samo žumance)
  • sveže mleko - 200 ml
  • skrob - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • suvo grožđe - 30 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem od jaja. Da biste to uradili, zagrejte mleko i šećer u malom loncu.

Umutiti žumance jednog jajeta sa skrobom i vanilom. Sipajte toplo mleko u tankom mlazu i neprestano mešajte.

Vratite sve u šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se krem ne zgusne. Nastavite da mešate da biste izbegli grudvice.

Gotov krem ostavite u stranu da se ohladi i prekrijte ga folijom da se ne napravi kora.

Lisnato testo razvijte oklagijom i premažite ga ohlađenim kremom. Preko cele kore rasporedite suvo grožđe, pa urolajte.

Rolat isecite oštrim nožem na 14 delova. Ređajte ih naopačke na pleh obložen kuhinjskim papirom. Slatke lisnate kolače pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Poslužite francuske lisnate rolnice posute šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: