Način pripreme
Koristim pleh unutrašnjih dimenzija 25 x 21 cm.
Koristim mernu šolju od 250 ml.
U posudi dobro umutite jaja sa šećerom. Kiselo mleko se pomeša sa sodom i dodaje. Dodajte ulje, vanilu i kakao. Ponovo se promeša. Na kraju dodajte brašno i dobro promešajte.
Pleh se obloži papirom za pečenje i sipa se smesa.
Kolač sam pekla na programu za pečenje - 160 stepeni - 50 minuta. Po mom mišljenju, i posle 40 je bio spreman, ali sam odlučila da ga ostavim još malo. Kora se ne okreće.
Pekla bih je u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, ali ne znam koliko vremena.
Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Zatim se pravi preliv za kolač crnče. Svi proizvodi se stavljaju u kaserolu ili mali lonac. Stavite na laganu vatru i mešajte dok se ne dobije jednolična smesa.
Kora se zatim prelije ovom mešavinom i čokoladna torta se ostavi da se ohladi.