Način pripreme
Pomešajte kvasac sa toplim svežim mlekom, malo šećera i malo brašna. Promešajte i pustite da se aktivira. Ostale sastojke (osim ulja) pomešati i dodati aktivirani kvasac. Umesite meko testo za uskršnji kolač.
Raširimo ga po radnoj površini i dodamo ulje. Mesite dok se ulje potpuno ne upije. Pravimo lopticu i ostavimo je pokrivenu da naraste 3 sata.
Zatim uzmemo testo i od njega napravimo dva mala uskršnja kolača okruglog oblika, a u videu pokazujem kako se umotavaju.
Nakon oblikovanja dva uskršnja kolača, pokrijemo ih i ostavimo da se dižu još 1 sat. Narasle uskršnje kolače premažemo žumancetom i mlekom.
Pospite ih šećerom ili filiranim bademima. Pečemo ih u air fryer-u na 160 stepeni 30 minuta.
Posle pola sata malo smanjite temperaturu i pecite još 10 minuta. Posle pečenja pokriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Uskršnji kolač u air fryer-u - vazdušast, mirisan i spreman za vašu uskršnju trpezu.