Način pripreme
Sipajte 1 l hladnog svežeg mleka u odgovarajuću šerpu. Dodajte šećer, kakao, griz, vanilin šećer i pažljivo izmešajte. Uključite ringlu na merenu temperaturu i zagrejte smesu uz neprestano mešanje.
Čim smesa počne da se zgušnjava, dodajte još 300 ml hladnog svežeg mleka ne prestajući sa mešanjem. Nakon desetak minuta, kada se smesa zgusnula i postala teška za mešanje, sklonite šerpu sa ringle.
Pripremite tepsiju približnih dimenzija 30 x 22 cm. Njenu unutrašnjoj oblijte vrućom vodom da biste je namočili da se ne bi lepilo i u isto vreme zagrejte.
Prospite vodu i u tepsiju sipajte vruću smesu iz šerpe. Pokrijte folijom za čuvanje i čim se dovoljno ohladi, stavite je u frižider na nekoliko sati ili na celu noć.
Na tepsiju stavite dasku i okrenite tepsiju na dasku. Laganim tapkanjem izvadite kolač iz tepsije. Naseckajte namočenim nožem na male pravougaonike, romboide ili kvadrate po vašem izboru.
Svaki kolačić uvaljajte u kokosovo brašno, garnirajte listićima sveže mente i poslužite čokoladne kolačiće.
Neka vam je slatko sa mojim brzim malim kolačićima!
Čuvajte u kutiji sa poklopcem u frižideru.