Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani rolat»Slani rolat sa palačinkama od spanaća

Slani rolat sa palačinkama od spanaća

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Slani rolat sa palačinkama od spanaća6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sjajan slani rolat od palačinki kog možete servirati kao hladno predjelo uz čašu belog vina. Bon apetit!"

Potrebni sastojci

  • ZA PALAČINKE
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 3/4
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • soda - 1/3 kašičice
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • bejbi spanać - 100 g
  • voda - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja, koristila sam integralno speltino
  • ulje - 5 supenih kašika
  • KREM
  • rikota - 200 g
  • kisela pavlaka - 150 g, Filadelfija
  • so
  • samardala (bugarski luk)
  • beli luk - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro ocedite spanać, nakon čega ga stavite u blender zajedno sa jajima i svežim mlekom.

Pasirajte dok ne postane glatko.

Dobijenu smesu od spanaća prebacite u duboku posudu i u nju dodajte kiselo mleko, izmešano sa malo sode bikarbone.

Takođe dodajte so, brašno i na kraju ulje.

Koristila sam integralno brašno od spelte, ali vi ga možete zameniti speltom ili belim brašnom tip 500, prema vašem ukusu i ličnim preferencijama.

Količina brašna je odokativna, zato što je svako brašno drugačije. Smesa koja treba da se dobije je gustine boze, zato dodavajte brašno u delovima, mešajte i tek tad dodajte ponovo.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim premazom, namažite ga sa nekoliko kapljica ulja i pripremite palačinke tako što ih pečete po minutu i po sa svake strane dok ne budu gotove.

Od ove količine sam napravila 10 komada palačinki od spanaća.

Gotove palačinke poređajte jednu na drugu u tanjir i ostavite da se u potpunosti ohlade.

Pripremite krem za rolat od palačinki tako što u posudi pomešate krem sir, rikotu (možete je zameniti finim kremastim sitnim sirom) i kiselu pavlaku. Izmešajte da se dobije glatka smesa i zatim dodajte začine.

Ja sam stavila so po ukusu, malu kašičicu samardale i presovani čen belog luka.

Da biste oblikovali rolat stavite dug list streč folije na radnu površinu.

Za rolat sam koristila 6 palačinki.

Svaku sam namazala sa po jednom punom supenom kašikom krema.

Palačinke sam poređala na streč foliju preklapajući ih. Pogledajte fotografiju.

Zatim sam uvila u rolat i uvila folijom.

Rolat od palačinki sam stavila u frižider na nekoliko sati (kod mene na 4 sata, ali može i više), nakon čega sam razvila foliju i naseckala na komade.

Sjajan slani rolat od palačinki kog možete servirati kao hladno predjelo uz čašu belog vina.

Bon apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: