Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni Sir»Pečeni sir sa paradajzom u vatrostalnoj posudi

Pečeni sir sa paradajzom u vatrostalnoj posudi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Pečeni sir sa paradajzom u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
19/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Pečeni sir sa paradajzom u vatrostalnoj posudi - super recept"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g, beli
  • jaja - 2 komada, srednja
  • paradajz - 2 komada, ružičast
  • ljuta paprika - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • peršun - svež
  • aleva paprika - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Na namazano dno vatrostalne posude poređamo krugove paradajza i pločice sira.

Odozgo stavljamo krugove maslaca i papričice. Posipamo alevom paprikom. Vatrostalna posuda se stavlja u rernu i jelo sa sirom se peče na 200 stepeni 10-15 minuta.

Nakon toga preko pečenog sira razbijamo jaja i vraćamo da stegnu i ona. Za kraj posipamo pečeni sir sa paradajzom u vatrostalnoj posudi svežim peršunom.

Jedinstveno ukusno jelo, slično siru na šopski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: