Način pripreme
Spanać očistite i stavite u blender. Dodajte sveže mleko, jaja i so. Napravite pire.
Dobijenu smesu sipati u posudu i dodati brašno, mešati mikserom do jednolične smese.
Zagrejte odgovarajući tiganj za palačinke. Podmažite dno tepsije maslacem i sipajte kutlaču smese. Oblikujte i pecite palačinku do zlatne boje.
Okrenite palačinku i pecite je sa druge strane. Radite to dok se količina ne potroši.
Za slanu tortu potrebno vam je 6 palačinki od spanaća.
Krompir skuvajte dok ne bude potpuno kuvan, oljuštite ga i narendajte na krupno.
Šargarepu lagano skuvajte, oljuštite i narendajte.
Skuvajte pileća jaja i jaja od prepelice.
Stavite prvu palačinku na odgovarajući tanjir. Namazati kiselim mlekom. Na parče poređajte red kolutova kobasice. Stavite drugu palačinku, premažite kiselim mlekom i pospite rendanim krompirom. Začinite solju.
Stavite drugu palačinku, premažite kiselim mlekom, pospite rendanom šargarepom i rendanim jajima. Uradite to dok vam ne ponestane proizvoda.
Površinu torte za palačinke premažite kiselim mlekom, obilno pospite rendanim kačkavaljem, a bokove prekrijte seckanim svežim peršunom.
Ukrasite tortu za palačinke prepeličjim jajima, maslinama i ružom od šargarepe.
Slana torta Raskoš sa palačinkama od spanaća je spremna.