Način pripreme
Prvo pripremiti beli fil. Otopiti šećer i vodu, pa im dodati margarin i belu čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne postanu tečni.
Tada skloniti sa šporeta i umešati mleko u prahu i kokos uz stalno mešanje kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.
Prvi list oblande staviti na tacnu i ravnomerno ga premazati belim filom. Preklopiti drugim listom oblande.
Za pripremu crnog fila potrebno je zagrejati šećer i vodu na laganoj vatri, pa im dodati crnu čokoladu i margarin. Kada se svi sastojci rastope skloniti sa ringle i umešati mleko u prahu i mleveni keks.
Premazati tamni fil preko drugog lista oblande i preklopiti trećim.
Na kolač staviti tacnu i opteretiti teškim predmetom kako bi se svi sastojci povezali.
Rafaelo oblande sa kokosom i čokoladom ostaviti nekoliko sati da se stegne i iseći na štanglice.