Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Ragu od patlidžana sa kačamakom

Ragu od patlidžana sa kačamakom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Ragu od patlidžana sa kačamakom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ragu od patlidžana sa kačamakom je idealno jelo za početak vegetarijanskog načina života."

Potrebni sastojci

  • kačamak - 150 g
  • mleko - 200 ml
  • nutritivni kvasac - 2 kašike, po želji
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžani - 2 komada
  • sočivo - 1 šolja
  • paradajz - 1 konzerva
  • crveno vino - 200 ml
  • bujon od povrća - 2 kocke
  • paradajz pire - 3 kašike
  • balzamiko sirće - 2 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • šećer - 1 kašika
  • majčina dušica - 1/2 - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na sitno, a šargarepu i patlidžan na kockice. Operite sočivo.

Na zagrejanom ulju propržite luk i šargarepu na laganoj vatri dok ne počnu da omekšavaju.

Zatim dodajte patlidžan i pržite oko 5 minuta. Zatim dodajte oprano sočivo, paradajz iz konzerve, paradajz pire, crno vino i 2 šolje vode.

Kada provri, dodajte jednu kocku bujona od povrća, balzamiko sirće i začine.

Kuvajte na laganoj vatri dok proizvodi ne budu spremni.

Za kačamak stavite na šporet 700 ml vode i 200 ml mleka. Kada provri, sipajte drugu kocku bujona od povrća i kačamak pripremite uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Na kraju dodajte nutritivni kvasac i dobro promešajte.

Ragu od povrća se servira na komadu kačamaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: