Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Celo pečeno pile sa šargarepom i krompirom

Celo pečeno pile sa šargarepom i krompirom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Celo pečeno pile sa šargarepom i krompirom
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Celo pečeno pile sa šargarepom i krompirom - sočno, sočnije, najsočnije"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, do 1.70 kg
  • maslac - 80 g
  • beli luk - 3 čena, izgnječen
  • limun - 1 komad
  • ruzmarin - 3 struka
  • aleva papria - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • crvena paprika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kmoada
  • krompir - 3 komada
  • beli luk - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Luk krupnije iseckamo, šargarepu na krugove, kao i krompir, začinimo solju, buberom i strukovima ruzmarina.

Operemo pile i ocedimo ili pokrijemo ubrusom.

Isečemo pola limuna na kriše i strukove ruzmarina. Stavljamo u pile.

Natrljamo obilno spolja i unutra mekanim maslacem i začinimo začinima.

Ovako pripremljeno pile stavljamo u namazan pleh i poređamo povrće oko, dodajemo pivo na dno. Pokrivamo alu folijom.

Stavljamo da se peče na 190 stepeni u ugrejanoj rerni.

Ukupno vreme je oko 40 minuta po kilogramu.

Nakon 60 minuta skidamo foliju i ostavljamo još nekoliko minuta da dobije koricu koža.

Sočno pečeno pile je gotovo kad je temperatura oko 75-80 stepeni.

Jedite ukusno pečeno pile sa šargarepom i krompirom.

Pogledajte začine, koje čine pile neodoljivim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: