Način pripreme
Pile operite i odsecite mu krila.
Nakon toga ga presecite u oblasti grudi. Otvorite ga, tako da bude ravno i stavite ga u najlonsku kesu. Pažljivo ga izudarajte čekićem za meso.
Posolite pile.
U posudu sipajte maslinovo ulje. Dodajte alevu papriku i biber i izgnječeni beli luk. Celo pile dobro premažite marinadom.
Kako bi se celo pile dobro ispeklo na roštilju, treba vam dosta žara, ali da taj žar ne bude previše jak.
Roštilj premažite komadom slanine. Pile postavite sa kožom na gore. Okrećite ga povremeno.
Ako vam preostane marinade, s vremena na vreme premažite pile koje se peče.
I kada je pile dobilo lepu zlatno-braon boju, skinite ga sa roštilja i stavite ga u tepsiju. Gotovo celo pile odozgo prekrijte drugom tepsijom.
Sledi pečenje povrća za dodatni prilog uz ukusno pile.
Prijatno uz ovo celo pečeno pile na roštilju!