Način pripreme
Mutimo jaja u posudi, nakon čega postepeno dodajemo šećer, ulje, sveže mleko, brašno i prašak za pecivo.
Kada smesa postane homogena, dodajemo vanilu i sok od limuna.
Možete izrendati deo kore limuna po želji.
Kalup za kolač premazujemo s malo ulja i posipamo s malo brašba da se kolač ne bi zalepio prilikom njegovog vađenja iz kalupa.
Polovinu smese sipamo u kalup za kolač, a u drugu polovinu dodajemo kakao i izmešamo.
Kada smo dobro umutili kakao, da nema grudvica, dodajemo ga u kalup u ostalu smesu.
Uzimamo nož i pažljivo ga provučemo po sredini kalupa kako bismo prelili obe boje smese.
Na ovaj način, nakon sečenja, na kolaču ćemo dobiti lepu mramornu šaru u unutrašnjem delu.
Kada smo sve uradili, stavljamo kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na drugom nivou odozdo, kako ne bi izgoreo prilikom pečenja.
Ostavljamo da se peče 40 minuta. Da bismo proverili da li je gotovo, stavljamo čačkalicu za zube i ukoliko ona izađe suva, znači da je gotov.
Vadimo iz rerne topli kolač, okrećemo ga i posipamo šećerom u prahu.
Naš ukusni i jednostavni kolač je gotov!