Način pripreme
Pomešajte kakao sa dve kašike šećera, cimetom i 4 kašike toplog mleka - treba da se dobije glatka kašica.
Umutute kravlji maslac sa 100 g šećera, dok se ne dobije mekan krem i dodajte jedno po jendo žumance. Stavite aromu vanile.
Posebno umutite belanca sa preostalim šećerom.
U smesu sa žumancima dodajte 1/3 belanaca, smenjujte tako brašno i mleko, sve dok se ne dobije homogena semsa. Sve vreme mešajte spatulom, a ne mikserom.
Polovinu smese pomešajte sa smesom od kakaoa i sipajte u prethodno namazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 22cm).
Odozgo rasporedite preostali svetao deo i stavite kolač da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom. Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo, kad se kolač lepo podigne.
Pecite na srednjem delu u ugrejanoj rerni na 200 stepeni bez ventilatora oko 45 minta (ili proverite čačkalicom za zube).