Način pripreme
1. Umutite belanca sa prstohvatom soli na čvrst sneg. Postepeno sipajte šećer uz neprestano mešanje, dok smesa ne postane još tvrđa.
2. Posebno umutite kielo mleko sa uljem i u delovima dodajte u belanca, mešajte pažljivo silikonskom ili drvenom kašikom.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i u delovima dodajte u mekanu smesu, trudite se da prilikom mešanja belanaca oni ostanu maksimalno vazdušasti. Zbog toga samo pravite kružne pokrete u jednom pravcu.
4. Na kraju stavite orahe, iseckane, i dunje, isečene na komade.
* Za dunje postoje dve varijante - da koristite komadiće slatkog ili da ih skuvate sa malo šećera i malo vode dok ne pocrvene. Nije lepo da koristite sveže za ovaj kolač. Ja sam stavila slatko od dunja isečenih na kockice.
5. Smesu sipajte u namazan i brašnom polsut kalup za kuglof i pecite oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube, u ugrejanoj rerni na 175 stepeni.
Prvih 20 minuta ne otvarajte rernu.
6. Sačekajte da se kolač ohladi pre nego što ga odvojite od kalupa. Po želji pospite šećerom u prahu i ukrasite sa još oraha.
Neka vam je slatko!