Način pripreme
Isecite luk sitno i ispržite ga. Dodajte paradajz pire (razređen sa malo vode) i alevu papriku. Ostavite na vatri dok ne ispari tečnost.
Ohladite gornju smesu i dodajte u mleveno meso. Dodajte jaje, kuvani pirinač i začine po ukusu.
Od dobijene smese oblikujte ćufte i uvaljajte ih u brašno.
Spustite ih u kipuću posoljenu vodu u koju ste dodali 1-2 lista lovora. Kuvajte ih oko 20 minuta. Za to vreme napravite sos, tako što ćete zapržiti brašno u 2-3 s.k. ulja. Nalijte bujon u kom ste kuvali ćufte, uz neprekidno mešanje. Dodajte u tankom mlazu umućeno kiselo mleko i limunov sok. Ostavite sos da vri 10-15 minuta. Sklonite jelo sa ringle.
Umutite jaja i prelijte ih sosom uz neprekidno mešanje.
Poređajte ćuftice u odgovarajući tanjir. Prelijte ih sosom (prethodno proceđenim) i pospite iseckanim peršunom.
Ćufte sa sosom su gotove.