Način pripreme
Mikserom umutite maslac sa šećerom u gladak krem. Dodajte jaja jedno po jedno tako što nakon svakog mutite kako vi se apsorbovalo.
Dodajte kiselu pavlaku, vanilu i narendanu koru limuna.
Mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Dodajte prethodno prosejano brašno sa kukuruznim skrobom, so i prašak za pecivo u delovima. Ne preterujte sa mućenjem.
12 kalupčića za mafine pokrijte korpicama. Napunite ih do 2/3 visine smesom.
Mafine pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni otprilike 20-25 minuta. Čačkalicom proveravajte da li su ispečeni.
Pripremite glazuru tako što mutite krem sir sa maslacem, šećerom i limunovim sokom, dok se ne dobije gladak krem. Dodajte i boju, ukoliko je koristite. Špricajte na mafinima. Ukrasite limunovim komadićima.
Mafini sa limunom i glazurom su gotovi.
Ako ti se recept dopada, obavezno probaj i naše predloge za čokoladne mafine, kolač sa limunom ili ovaj raskošni krem sa limunom.