Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Ukusan ćušpajz od šargarepe

Ukusan ćušpajz od šargarepe

IrenaIrena
Početnik
16929631
Ukusan ćušpajz od šargarepe
Fotografije: Irena
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jelo koje podseća na najlepše dane detinjstva, kada se često serviralo nešto na kašiku..."

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • začin - prema ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • mleko - 100 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • peršunov list - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti i iseći na kockice, pa staviti na zagrejano ulje da se dinsta. Dosipati vodu prema potrebi.

Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće. Dodati ih u šerpu, pa dosuti vodu i umešati začin i biber.

Dinstati dok povrće ne omekša, a zatim zgusnuti ćušpajz. Brašno i mleko pomešati tako da nema grudvica.

Pažljivo sipati u ćušpajz sa šargarepom uz stalno mešanje.

Peršunov list sitno iseckati i umešati u ćušpajz. Krčkati još nekoliko minuta na umerenoj temperaturi kako bi se sos zgusnuo.

Ukusan ćušpajz od šargarepe poslužiti uz pečeno ili kuvano meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: