Kikiriki bombice

IrenaIrena
Početnik
16929631
Kikiriki bombice
Fotografije: Irena
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
40
"Zašto se nazivaju bombice? Zbog toga što izazivaju eksploziju ukusa"

Potrebni sastojci

  • šećer - 300 g
  • voda - 200 ml
  • margarin za kolače - 100 g
  • eurokrem - 100 g
  • crna čokolada - 100 g
  • keks - 200 g
  • neslani pečeni kikiriki - 400 g + 100 g za valjanje kuglica
* merne jedinice

Način pripreme

Samleti keks i pečeni neslani kikiriki ili ih usitniti u mukripaktiku. Odvojiti 100 g kikirikija, koji će se koristiti da se u njega uvaljaju kuglice, a preostala količina se upotrebljava za pripremu smese za kolače.

U šerpu staviti vodu, šećer, crnu čokoladu, eurokrem i margarin za kolače. Šerpu staviti na ringlu i na umerenoj temperaturi otopiti sve sastojke uz povremeno mešanje. Skloniti sa šporeta i umešati mleveni keks i kikiriki.

Smesu ostaviti da se ohladi, pa od nje formirati kuglice (bombice). Svaki kolač uvaljati u preostali mleveni kikiriki, rasporediti ih po tačni, pa ostaviti u frižider da se stegnu.

Kada postanu čvrste, kikiriki bombice spremne su za posluživanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: