Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa rikotom i smokvama

Kolač sa rikotom i smokvama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kolač sa rikotom i smokvama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Božanstveni kolač sa smokvama, koji jedva čekamo da podelimo sa vama."

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 150 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • rikota - 150 g
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • bademovo brašno - 70 g
  • mak - 2 kašike
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje (10 g)
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • smokve - 15 komada
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite omekšali kravlji maslac sa šećerom u prahu u penasti krem. Dodajte jaja jedno po jedno, neprestano mešajući.

Slede rikota, rendana kora jednog limuna, bademovo brašno i mak. Mešajte pažljivo.

Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Dodajte ga u ostale proizvode iz nekoliko puta, svaki put promešajte.

Na kraju, za ukus dodajte kašičicu ekstrakta vanile.

Smesu ravnomerno sipajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Po vrhu rasporedite prepolovljene smokve.

Pleh sa kolačem od smokava stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite ga oko 30 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Gotov desert pospite šećerom u prahu.

U sezoni smokava obavezno probajte naše domaće slatko od smokava ili pogledajte kako da napravite masku za lice od smokava za ulepšavanje ili domaću rakiju od smokava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: