Način pripreme
Dobro operite grožđe i uklonite semenke iz grožđa. Da biste sebi olakšali, možete koristiti belo grožđe bez semena.
Stavite zrna u blender (400 grama).
Dodati jedan limun isečen, oljušten, bez belog dela i semenki. Ako su mu opne debele, uklonite i njih.
Stavite izmrvljeni led i 30-40 g šećera, a ako volite slađe možete dodati još.
Uključite aparat na minut i po do dva, da se sve samelje i da nema komadića kore grožđa. U slučaju da vaš blender nije dovoljno snažan i da ostane korica, procedite dobijeni sok.
Razblažite sa 500 ml vode i po želji poslužite u bokalu sa još kockica leda.
Veoma ukusan i osvežavajući sok od grožđa za direktnu konzumaciju!
Pogledajte i za šta je koristan sok od grožđa, koje je grožđe dobro za vino i kako se čuva grožđe.