Način pripreme
Kako bi ljudsko telo funkcionisalo, potrebno mu je pročišćenje. Jedan od načina je sa voćem ili povrćem. Supe od povrća su važne zato što sadrže složene ugljene hidrate dok voće ima više šećera.
Čišćenje ili detkosikacija može trajati 3 do 10 dana, zavisi u kakvom ste zdravstvenom stanju. Prva faza može da traje 1 dan, a mesec kasnije 3 dana. Na dan se jede po 5-6 porcija od ove supe za detoksikaciju. Ako vam je malo, nema problema, sipajte još jendu.
Prvo pripremite bujon od povrća. U šerpu sipajte litar i po vode. Dodajte šargarepu isečenu na polumesec, glavicu luka, sitno iseckanu, zelenu papriku isečenu na ivice. Ostavit da provri i dodajte kockice oljuštenog krompira, grašak, tikvicu i cveklu.
Kuvajte 20 minuta, dodajte zrna bibera, so, maslinovo ulje, koren isečenog đumbira, peršun i celer. Supu kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo povrće.
Ako je potrebno prilikom kuvanja dodajte malo vode. Skinite sa vatre i dodajte mleko od kokosa ili sveže mleko, koje vam je pri ruci. Servirajte sa kriškom limuna za ukus. Ova supa od povrća je odlična za detoksikaciju. Osim toga je niskokalorična.