Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pohovani karfiol sa kukuruznim brašnom

Pohovani karfiol sa kukuruznim brašnom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Pohovani karfiol sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hrskave pohovane bombice karfiola - meze za jesenje pivo"

Potrebni sastojci

  • krfiol - 1 glavica
  • jaja - 3 komada
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • pivo - 100 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U vreloj posoljenoj vodi blanširamo karfiol kratko.

Ostavljamo da se ohladi i iskidamo na ružice. Počinjemo sa pripremom smese za pohovanje.

Umutimo jaja sa solju, dodajemo skrob postepeno, pred kraj dodajemo pivo, začinimo bibrom.

Konsistencija smese za pohovanje treba da bude gustine piva, tako da ako je potrebno povećajte ili smanjite neke sastojke.

U dubokoj kaseroli ugrejte ulje, ružice karfiola potapate u smesu za pohovanje i pežite dok ne dobije zlatnu boju.

Pohovane komade karfiola ocedite na salveti da se ocedi višak masnoće.

Pogledajte kako da napravite koru za picu od karfiola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: