Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Keksići sa kukuruznim brašnom i suvim smokvama

Keksići sa kukuruznim brašnom i suvim smokvama

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Keksići sa kukuruznim brašnom i suvim smokvama
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Ukusni keksići se poznaju po brzini kojom se pojedu - ovi su veoma, veoma ukusni"

Potrebni sastojci

  • suve smokve - 6 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • margarin - 120 g, sa maslacem
  • kukuruzno brašno - 1 1/2 šolja
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1/2 šolje, belo pšenično
  • kiselo mleko - 2 supene kašike od 3 %
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Margarin sa maslacem izvadimo na sobnu temperaturu da omekša.

Pomešamo belo i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo i prosejemo.

U posudi umutimo jaje sa šećerom viljuškom. Dodajemo meki margarin. Dodajemo kiselo mleko sa sodom, prethodno nadošlo. Sve mešamo viljuškom.

Tečnu smesu dodajemo u suve sastojke. Isečemo sitno sušene smokve i stavljamo ih unutra.

Zamesimo testo rukama. Testo treba da bude meko i masno kad se pipne.

Od testa pravimo loptice veličine oraha - jednake veličine. Stavljamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 9-10 minuta- ne više da ne ostanu suvi.

Kad se ohlade, serviramo ih.

Neka vam je slatko!

Dobijamo ukusne sitke keksiće.

Ako vam se dopada recept, probajte i druge predloge za ukusne meke keksiće, ove bele keksiće ili klasične raspuknute keksiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: