Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom

Pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
10122735
Pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom poslužite uz svežu salatu i uživajte u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • pšenično brašno - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šafran - 1 prstohvat
  • prezle - 1/2 šolje, po želji
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isecite na pravougaone komade debljine oko 1 cm.

Ostavite ih u zamrzivaču najmanje sat vremena. Tako će komadi kačkavalja biti čvršći i neće se lako istopiti prilikom prženja.

Pomešajte kukuruzno brašno i pšenično brašno u posudu.

U posebnoj posudi umutite jaja. Dodajte prstohvat šafrana, posolite i pobiberite jaja i dobro promešajte.

Ako koristite prezle, stavite ih u treću posudu.

Svako parče kačkavalja prvo uvaljajte u smesu od brašna.

Zatim ga umočite u smesu od jaja sa šafranom.

Po želji ponovite postupak i uvaljajte komade u prezle za dodatnu hrskavost.

Zagrejte dovoljno ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite kačkavalj do zlatne boje sa obe strane, oko 2 minuta po strani.

Gotove komade stavite na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Poslužite topli pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom sa svežim prilogom po izboru, kao što je salata ili sos. Prijatan apetit!

Pogledajte i korisne savete za pohovanje kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: