Način pripreme
Kačkavalj isecite na pravougaone komade debljine oko 1 cm.
Ostavite ih u zamrzivaču najmanje sat vremena. Tako će komadi kačkavalja biti čvršći i neće se lako istopiti prilikom prženja.
Pomešajte kukuruzno brašno i pšenično brašno u posudu.
U posebnoj posudi umutite jaja. Dodajte prstohvat šafrana, posolite i pobiberite jaja i dobro promešajte.
Ako koristite prezle, stavite ih u treću posudu.
Svako parče kačkavalja prvo uvaljajte u smesu od brašna.
Zatim ga umočite u smesu od jaja sa šafranom.
Po želji ponovite postupak i uvaljajte komade u prezle za dodatnu hrskavost.
Zagrejte dovoljno ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite kačkavalj do zlatne boje sa obe strane, oko 2 minuta po strani.
Gotove komade stavite na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Poslužite topli pohovani kačkavalj sa kukuruznim brašnom i šafranom sa svežim prilogom po izboru, kao što je salata ili sos. Prijatan apetit!
Pogledajte i korisne savete za pohovanje kačkavalja.