Način pripreme
Keksiće sameljite i pomešajte sa istopljenim maslacem. Sipajte u kalup sa prstenom 26 cm, izravnajte kašikom da se dobije keks kora.
Ohladite u frižideru dok ne spremite belu smesu.
Rikotu, ohlađenu pavlaku i kondenzovano mleko mutite da se dobije homogena smesa. U krem dodajte želatin, spremljen prema uputstvu na pakovanju. Rasporedite smesu po kori od keksa i izravnajte.
Napravite sloj od višnji tako što sve sastojke stavite u kaserolu i skuvajte na srednjoj temperaturi nekoliko minuta dok se smesa ne zgusti.
Skinite sa vatre, dodajte želatin i izmešajte. Ostavite smesu lagano da se ohladi i zalijte čizkejk sa višnjama.
Po želji, čizkejk sa rikotom i višnjama ukrasite listićima bademima i mente!
Ako vam je krenula voda na usta od ovog čizkejka sa rikotom i višnjama, takođe pogledajte kako se pravi savršeni pečeni čizkejk ili probajte naš čizkejk u čašama.