Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa rikotom i višnjama

Čizkejk sa rikotom i višnjama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14334752
Čizkejk sa rikotom i višnjama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Čizkejk sa rikotom i višnjama je jedinstven kolač, koji ne možete da ne spremite kada vidite njegovu sliku"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks sa maslacem - 2 pakovanja
  • kravlji maslac - 100 g
  • za čiz krem
  • rikota - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • zgušonka - 200 ml /kondenzovano mleko/
  • želatin - 1
  • za toping sa višnjama
  • zamrznute višnje - 1 šolja
  • šećer - 100 g
  • voda - 50 ml
  • želatin - 6 g /po uputstvima/
  • menta - listići za ukras
  • filirani bademi - za ukras, listići
* merne jedinice

Način pripreme

Keksiće sameljite i pomešajte sa istopljenim maslacem. Sipajte u kalup sa prstenom 26 cm, izravnajte kašikom da se dobije keks kora.

Ohladite u frižideru dok ne spremite belu smesu.

Rikotu, ohlađenu pavlaku i kondenzovano mleko mutite da se dobije homogena smesa. U krem dodajte želatin, spremljen prema uputstvu na pakovanju. Rasporedite smesu po kori od keksa i izravnajte.

Napravite sloj od višnji tako što sve sastojke stavite u kaserolu i skuvajte na srednjoj temperaturi nekoliko minuta dok se smesa ne zgusti.

Skinite sa vatre, dodajte želatin i izmešajte. Ostavite smesu lagano da se ohladi i zalijte čizkejk sa višnjama.

Po želji, čizkejk sa rikotom i višnjama ukrasite listićima bademima i mente!

Ako vam je krenula voda na usta od ovog čizkejka sa rikotom i višnjama, takođe pogledajte kako se pravi savršeni pečeni čizkejk ili probajte naš čizkejk u čašama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: