Način pripreme
Radite sa istom mernom čašom. Moja je od 200 ml.
Prvo skuvajte sirup od vode i šećera, poslednje se dodaje slatko i meša da se rastvori, moje je slatko od kajsija. Dodajte kakao. Ostavite na stranu.
Ulja nije mnogo, jer griz upija masnoću. Zagrejte ga u dubokom tiganju. Sipajte griz i uz stalno mešanje pecite dok ne promeni boju i zamiriše na pečeno.
Sipajte u odgovarajuću posudu. Sipajte sirup i pustite da pirinčani kolač upije tečnost. To se dešava brzo.
Pospite odozgo šta god poželite.
Desert pirinčanim grizom i slatkom sam posula prepečenim i krupno seckanim orasima.
Neverovatno ukusan kolač, sličan griz alvi, sa voćnom aromom i hrskavim orasima.
Pogledajte i kako da napravite lep krem sa grizom ili saznajte koliko dugo se kuva griz.