Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Keks Torta»Jedinstveni želirani desert sa kiselim mlekom i slatkom od šljiva

Jedinstveni želirani desert sa kiselim mlekom i slatkom od šljiva

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Jedinstveni želirani desert sa kiselim mlekom i slatkom od šljiva
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
07/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Savršen desert za toplo vreme, koji tako lako priprema"

Potrebni sastojci

  • keks - 220 g, Petit Beurre
  • kiselo mleko - 500 g 3, 6 %
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • ovsene pahuljice - 4 - 5 supene kašike
  • šećerni sirup - 150 ml, za potapanje
  • slatko od šljva - 1 mala tegla, isečena na komade
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 100 ml, za želatin
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo šećerni sirup, pomešamo 150 ml vode sa 2-3 supene kašike šećera.

U posudi pomešamo kiselo mleko sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu po ukusu, promešamo žicom.

Želatin pomešamo u 100 ml vode i ostavite da se stegne, posle na pari ili na sekund u mikrotalasnoj rastopite i ohlađen dodajte u kiselo mleko, dobro promešajte.

U kalupu za kuglof ili terin /ja koristim kutiju za sladoled od 2.5 l/ stavite providnu foliju, neka ivice vise. Odozgo poređajte komade slatkog od šljiva. U 3-4 supene kašike soka iz slatkog pomešajte 80 ml vode.

Dodajte 2 supene kašike od rastopljenog želatina i prelivamo voće. Poređamo red keksa, potopljenih u šećerni sirup. Prelivamo sa 2 kutlače iz kiselog mleka, poređamo voće i posipamo sa 1-2 supene kašike ovsenih pahuljice.

Nakon toga drgi red, kiselo mleko, slatko, ovsene pahuljie i tako dok ne potrošimo sastojke, na kraju prelivamo kremom. Uvijamo ivice folijom i ostavljamo na 1 noć u frižideru.

Sledećeg dana otvaramo foliju, skidamo i okrećemo na poslužavnik. Sečemo i serviramo ovaj jedinstveni desert.

Sveže, letnje i veoma ukusno!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: