Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolatići»Rolati od svinjetine sa sosom od pavlake

Rolati od svinjetine sa sosom od pavlake

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30171
Rolati od svinjetine sa sosom od pavlake
Fotografije: Potrebitel#326295
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Rolate od svinjetine prelijte sosom, ukrasite sa nekoliko grančica peršuna i poslužite vama i vašim najmilijima"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 4 šnicle od buta
  • pečurke - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 veza
  • prezle - 2 kašike
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • kumin
  • pavlaka - 1 šolja, za kuvanje
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istucajte čekićem za meso i posolite i pospite biberom i mlevenim kuminom sa svih strana. Ostavite ih da se začine, a po želji možete ih poprskati sa malo kvalitetnog soja sosa.

Pečurke očistite, sitno iseckajte i pržite na ulju dok im tečnost ne ispari. Izvadite pečurke i na malo maslinovog ulja propržite seckani beli luk i peršun – bukvalno za nekoliko sekundi, tek toliko da upiju arome. Smesu sipajte u pečurke i bez dodavanja masnoće, zapecite 2 kašike prezli. Dodajte i njih i promešajte sve sa malo soli i bibera.

Nadev se rasporedi po dužini svake šnicle i uviju se u čvrste rolate, koji se mogu pričvrstiti čačkalicama ili vezati kanapom.

Zagrejte još maslinovog ulja u tiganju i pržite rolate dok se ne zapečate sa svih strana. Prebacuju se u pleh se i peku u rerni, a pre toga se poprskaju belim vinom.

U tiganj gde ste pržili sipajte brašno i mešajte dok ne porumeni. Dodajte toplu pavlaku uz stalno mešanje dok se sos ne zgusne. Ako postane previše gust sos, možete dodati malo tople vode. Začinite biberom i solju.

Rolati od svinjetine se služe preliveni sosom.

Ako vam se dopadaju ovi rolati, obavezno probajte i naše recepte za vreteno ili naše predloge za rolate od svinjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: