Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina

Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
1
"Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina serviramo tople na kanapee od pire krompira, prelivajući ih sosom od vina."

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - suv
  • maslinovo ulje
  • crveno vino - 1 šolja
  • biber
  • so
  • za sos
  • marinada - ostatak nakon pečenja
  • maslac
  • brašno - 1 kašičica
  • vino - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle operemo, posolimo i stavimo u posudu. Beli luk oljuštimo od ljuski, operemo i izgnječimo presom. Njime utrljamo svinjske šnicle.

Dodajte biber, peršun, vino i maslinovo ulje. Ostavite šnicle da se mariniraju najmanje dva sata na hladnom mestu, pokrivene poklopcem.

Marinirane šnicle sa marinadom premeštamo u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrivamo pleh odozgo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta, a zatim smanjimo rernu na 160 stepeni i pečemo šnicle još 1 sat pod stalnim nadzorom.

Na kraju skinite aluminijumsku foliju i pecite šnicle do zlatno braon boje.

Od marinade koja preostane nakon pečenja mesa pravimo sos u tiganju na umerenoj vatri. Preostalu marinadu prebacimo u tiganj, procedimo kroz cediljku (po potrebi dodamo još vina), dodamo brašno rastvoreno u malo vode i maslac. Mešamo do željene gustine.

Pečene šnicle od svinjetine sa sosom od vina serviramo tople na kanapee od pire krompira, prelivajući ih sosom od vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: