Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Kokos mocarela sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Kokos mocarela sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kokos mocarela sa niskim sadržajem ugljenih hidrata
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
1
"Kada ste okoreli proždrljivci, ali ste sebi obećali da ćete se uvesti u formu - jedite aromatičnu kokos mocarelu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata"

Potrebni sastojci

  • mocarela - 100 g
  • kačkavalj - 100 g tvrdi
  • kokos - 1/3 komada, svež
  • kokosovo brašno - 1 - 2 kašike
  • kravlji maslac - 40 g
  • jaja - 2 komada belanca + malo žumanca za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži kokos zajedno sa malo kokosove vode se blendira da bi se dobila vlažna kokosova masa.

Mocarelu i tvrdi kačkavalj narendajte na krupno.

U posudi pomešajte kokosovu masu, mocarelu, tvrdi kačkavalj, kokosovo brašno, maslac i belanca. Dobro promešajte.

Uzmite smesu rukama i oblikujte loptice. Ređajte na pleh ili na papir za pečenje. Premažite iz odozgo žumancem.

Pecite u umerenoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom do zlatne boje.

Veoma su ukusne i tople i hladne.

Napomena: Po vašem ukusu, po želji možete dodati med, pekmez ili kokosov šećer. Ako više volite slane, dodajte morsku so i začine.

Obavezno probajte naš pohovani kačkavalj ili ove ukusne pohovane sireve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: