Način pripreme
Operite i osušite komad mesa. Začinite ga solju i utrljajte mešavinom bibera.
Meso mariniramo u mešavini meda, senfa, univerzalnog sosa, dimljene aleve paprike i stavimo u frižider preko noći.
U elipsastu đuvečaru na dno sipajte biljno ulje i rasporedite nešto od zelenih začina, stavite marinirani svinjski kotlet.
Sa strane poređajte glavice crnog luka, beli luk, pečurke i krišku limuna, a odozgo ponovo zeleno začinsko bilje. Sipajte pivo, pokrijte poklopcem i stavite đuvečaru u hladnu rernu.
Pecite prvo oko sat vremena na visokoj temperaturi od 200 stepeni, pa smanjite na srednju temperaturu od 160 stepeni. Pečemo oko 2 i po sata, skinemo poklopac đuvečare i pečemo meso da lepo porumeni.
Ostavimo meso da odstoji 10 minuta i sečemo ga na kriške oko kosti.
Svinjski kotlet u đuvečari poslužujemo sa odgovarajućim prilogom kao što je sotirani krompir, pečeno povrće, karamelizovani luk. Meso možete preliti i klasičnim grejvi sosom za pečenje.