Svinjski jezik u đuvečari

Potrebitel#311853Potrebitel#311853
Početnik
9343
Svinjski jezik u đuvečari
Fotografije: Potrebitel#311853
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Zamišljate koliko je ukusan ovaj jezik u đuvečari sa pečurkama, a sigurno vam na pamet pada i koje vino ide uz ovo jelo"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica (manja do srednje velika)
  • šargarepa - 3 komada (narendana ili veoma sitno naseckana)
  • crvena paprika - 1 komad (pečena)
  • jaja - 2 komada
  • svinjski jezik - 3 komada
  • paradajz - 2 kašike (paradajz pasta, paradajz pire)
  • pečurke - 4 komada
  • so
  • biber
  • čubar - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je vaša paprika sirova, krenite sa njom, da bi dobila priatnu boju i da bi pustila ukus i miris. Ako imate već pečenu, ostavite je za kraj, pre nego što poređate ukusno jelo.

Luk pržite do zlatne boje zajedno sa šargarepom. Nakon što ste pripremili luk i šargarepu, dodajte krupno nasečene pečurke i papriku. Začinite biberom, posolite i dodajte čubar i sklonite sa vatre, pa ostavite poklopljeno da odmori.

Svinjske jezike treba da skuvate, očistite i naseckate na kolutove debljine oko centimetar. Najbolje je da koristite ekspres lonac i u njemu će vam trebati oko 20-25 minuta da skuvate jezike.

Dok pripremite povrće, u isto vreme skuvajte i jezike. tako će sve biti gotovo u isto vreme. Jezike možete da podelite u dve porcije.

Na dno male đuvečare stavite malo smese od povrća, zatim malo jezika, pa red mekog sira (može i bez njega). Ponovo malo smese povrća, pa jezik. na kraju dodajte paradajz (čeri paradajz) - sirov, paradajz pastu ili šta god želite.

Poklopite glinene posude i stavite ih u rernu na 20 minuta, koju uključite na 200 stepeni. Kada ovo vreme prođe, veoma pažljivo izvadite đuvečare da drvenu dasku, jer se posuđe može oštetiti i pući ako naglo promeni temperaturu. Slomite po jedno jaje u đuvečaru.

Ponovo stavite poklopac i vratite u rernu na 5-7 minuta, pa isključite rernu.

Kada jaja promene boju u belu, ali su mekanog žumanca, jezik u đuvečari je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: