Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotlet sa pečurkama i plavim sirom

Svinjski kotlet sa pečurkama i plavim sirom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Svinjski kotlet sa pečurkama i plavim sirom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Sočna svinjetina sa aromatičnim sosom sa plavim sirom - da vam uz to predložimo još i flašu vina"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • šampinjoni - 200 g
  • plavi sir - 100 g
  • za marinadu
  • soja sos - 2 kašike
  • biber
  • belo vino - 1 šoljica
  • ulje - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu, tako što ćete sve sastojke pomešati. Ostavite kotlete da se mariniraju najmanje 2 sata.

Poređajte ih u tavu i poređajte preko svakog kotleta malo plavog sira i preko pečurke, koje ste prethodno iseckali na listiće.

Budući da su soja sos i plavi sir dosta slani, moguće je da nema potrebe da dodatno solite, zato so nismo naveli u receptu.

Narvno, ako je neophodno, dodajte so po želji.

Isipajte marinadu preko mesa i uvijte u aluminijumsku foliju.

Pecite na 180 stepeni oko 1 h i 15 minuta i zatim pecite bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: