Način pripreme
Stavite brašno u posudu, dodajte polovinu kokosovog brašna (polovinu ostavite za posipanje), vanilu i istopljeno kokosovo ulje, ostavite malo.
Zatim slede svi ostali sastojci osim crne čokolade.
Pleh obložiti papirom za pečenje i od dobijene smese oblikovati slatke loptice. Testo je malo mrvljivo, ali mogu se oblikovati.
Uključite rernu na 180 stepeni. Kada smo oblikovali sve bombone (ja sam napravila 28), stavljamo ih u rernu da se peku ne više od 10-15 minuta.
Za to vreme izlomite čokoladu i istopite je zajedno sa preostalim kokosovim uljem. Kada su bombone gotove, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih potpuno uvaljajte u čokoladu i poređajte na poslužavnik.
Zatim pospite preostalim kokosovim brašnom i stavite u frižider da se stegni. Cela smesa ima 85 g proteina, a jedan kolač ima 82 kalorije, 5 g ugljenih hidrata i 2 g proteina!
Novogodišnje kokosove kuglice možete jesti bez ikakvog kajanja! Prijatno!
Pogledajte još šta da stavite na Novogodišnji sto i obavezno isprobajte naše predloge za domaće bombone bez šećera.