Način pripreme
Umutim jaja sa šećerom dok se šećer ne istopi i krem ne postane vazdušast.
Dodajem ulje, brašno prosejano sa praškom za pecivo, vanilu, seckane orahe, suvo grožđe, sveže mleko, jednu po jednu iseckanu jabuku i umešam ih u smesu da ne pocrne.
Kada se svi ovi proizvodi dobro izmešaju, podelite smesu na dva dela. Jedan ostaje kakav jeste, a drugom dodajem 1 kašiku kakaa i dobro promešajte.
U pleh obložen papirom za pečenje prvo sipam belu smesu, pa dodam kakao smesu. Pravim neke pokrete da dobijem šaru.
Stavila sam da se peče u zagrejanoj rerni na donjoj rešetki. Pečem na 180 stepeni, ne otvarajući rernu prvih 20 minuta. Onda pratim.
Moje vreme je 40-45 minuta. Proveravam drvenim štapićem. Šareni kolač sam posle pečenja ostavio da se malo ohladi i isekao na odgovarajuće oblike.
Šareni kolač sa jabukama isečenim na kockice pospite šećerom u prahu nakon dobrog hlađenja.
Dobija se jednostavan i ukusan kolač sa kockicama jabuka. Možete osetiti komadiće jabuke!
Ako volite deserte sa jabukama, obavezno probajte naš kolač sa jabukama i keksom ili ovaj kolač sa jabukama sa grizom.