Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Šareni kolač sa kockicama jabuka

Šareni kolač sa kockicama jabuka

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5314459
Šareni kolač sa kockicama jabuka
Fotografije: Niki Zhelyazkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Dobija se jednostavan i ukusan kolač sa kockicama jabuka. Možete osetiti komadiće jabuke!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2, 5 šolje
  • prašak za pecivo - 1 (u brašnu, prosejano)
  • vanila - 1 komad, 1 g
  • kakao - 1 kašika, kafa
  • orasi - 1/2 šolje, naseckani
  • suvo grožđe - po želji
  • sveže mleko - 1/2 šolje, gazirana voda/voda
  • jabuke - 4 komada, oljuštene i isečene na kockice
  • šećer u prahu - 2 kašike za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutim jaja sa šećerom dok se šećer ne istopi i krem ne postane vazdušast.

Dodajem ulje, brašno prosejano sa praškom za pecivo, vanilu, seckane orahe, suvo grožđe, sveže mleko, jednu po jednu iseckanu jabuku i umešam ih u smesu da ne pocrne.

Kada se svi ovi proizvodi dobro izmešaju, podelite smesu na dva dela. Jedan ostaje kakav jeste, a drugom dodajem 1 kašiku kakaa i dobro promešajte.

U pleh obložen papirom za pečenje prvo sipam belu smesu, pa dodam kakao smesu. Pravim neke pokrete da dobijem šaru.

Stavila sam da se peče u zagrejanoj rerni na donjoj rešetki. Pečem na 180 stepeni, ne otvarajući rernu prvih 20 minuta. Onda pratim.

Moje vreme je 40-45 minuta. Proveravam drvenim štapićem. Šareni kolač sam posle pečenja ostavio da se malo ohladi i isekao na odgovarajuće oblike.

Šareni kolač sa jabukama isečenim na kockice pospite šećerom u prahu nakon dobrog hlađenja.

Dobija se jednostavan i ukusan kolač sa kockicama jabuka. Možete osetiti komadiće jabuke!

Ako volite deserte sa jabukama, obavezno probajte naš kolač sa jabukama i keksom ili ovaj kolač sa jabukama sa grizom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: