Način pripreme
Jaja se razbiju u posudu miksera. Dodaje se šećer. Mute se dobro dok smesa ne pobeli.
Postepeno se dodaje i sveže mleko, pri čemu se neprestano muti. Postepeno se dodaje i brašno.
U poslednju polovinu šolje brašna sipa se prašak za pecivo i dodaje se u smesu. Muti se.
Dodaje se ulje i ponovo se muti. Priprema se posuda za pečenje ili kalup za kolač, pri čemu se maže i posipa brašno.
Mali deo smese se odvaja u posudicu. U nju se dodaje kakao i meša se.
U posudu za pečenje se sipa svetla smesa. Smesa sa kakaom se sipa u tri linije po celoj dužini posude.
Pomoću drške od kašike se prave šare na kolači, pri čemu se razvlače od kakao smese.
Šareni kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Pomoću čačkalice se proverava da li je gotov šareni kolač sa svežim mlekom.
Mmm... miriše toliko ukusno ovaj šareni kolač sa svežim mlekom, možemo da ga napadnemo dok je još topao.