Način pripreme
U velikoj posudi umutite maslac, koji je prethodno istopljen, sa šećerom u prahu, koristeći mikser dok se ne dobije kremasta konzistencija.
Dodajte jedno po jedno žumance, dobro mešajući.
Dodajte vanilu i prstohvat soli. Postepeno dodajte brašno mešajući meko i nelepljivo testo.
Testo uvijte u providnu foliju i ostavite je u frižideru na 30-60 minuta.
Oblikovanje kolačića:
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
Razvijte testo na blago nabrašnjenoj površini debljine otprilike 3-4 mm.
Isecite kolačiće pomoću kalupča po izboru (cvetići, kružiči, zvezdice). Polovinu njih napravite sa rupicom u sredini za gornji deo.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Poređajte kolačiće u tepsiju i pecite ih 10 minuta ili dok krajevi blago ne porumene. Pazite da ih ne prepečete kako bi ostali krhki.
Kada se kolačići od maslaca u potpunosti ohlade, namažite gusti deo slatkom od malina i zalepite odozgo kolačić sa rupicom.
Po želji pospite šećerom u prahu.
Kolačići mogu da se čuvaju u dobro zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi do nekoliko dana.
Neka vam je slatko sa ovim simpatičnim novogodišnjim kolačićima cvetićima sa aromom maline.
Pogledajte još kako se prave čokoladne kapljice za kolačiće.