Način pripreme
Sipajte karamel napolitanke u posudu.
Rukama se izmrve na sitne komade.
U odgovarajuće staklene čaše stavite izgnječene napolitanke kao podlogu do visine 1-1, 5 cm. Tip čaša prikazan na fotografiji čini 9 porcija.
U većem loncu (kapaciteta 3 l) prokuvajte 900 ml mleka.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, 1 vanilin šećer i 100 ml svežeg mleka. Kada provri, sklonite mleko sa vatre. U to dodajte smesu od jaja u tankom mlazu uz stalno mešanje. Vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Sve vreme se intenzivno meša.
U kuvani krem dodajte maslac i drugo pakovanje vanilin šećera. Mešajte dok se maslac ne istopi i upije.
Izmrvljene napolitanke preliti sa 2-3 kašike krema, dodati još jedan sloj napolitanki i završiti kremom.
3 kašike šećera karamelizujte, pazite da karamel ne zagori.
Dok je još topao, krem pitu ukrasite karamelom.
Poslužite ovu krem pitu na bilo kom od vaših omiljenih praznika i uživajte!
Takođe pogledajte kako da napravite romantičnu večeru za Dan zaljubljenih i pogledajte ove ideje za kolače za Dan zaljubljenih.