Način pripreme
Zapecite ovsene pahuljice u suvom tiganju na 2-3 minute dok ne promene svoju boju, neprestano mešajući.
U njih dodajte smeđi šećer i nastavite da mešate dok se šećer ne istopi i dok se orašasti plodovi se karamelizuju. Nakon toga ostavite da se ohlade.
Dodajte u ceđeno mleko med i čia semenke i izmešajte.
Isecite na sitne komade 1 malu bananu i jagode. Odvojte 3 cele jagode za dekoraciju.
U kiselo mleko dodajte bananu i ovsene pahuljice i izmešajte. Od ovsenih pahuljica odvojite mali deo kako biste posuli svež voćni krem.
Na dno desertnih čaša stavite kriške jagoda. Pokrijte ih delom krema. Odozgo dodajte još jedan red jagoda i krema.
Na kraju pospite odvojenim karamelizovanim ovsenim pahuljicama i stavite po 1 jagodu.
Stavite desert u frižider na nekoliko sati.
Veoma brz i ukusan niskokaloričan desert sa jagodama i bananom, odgovarajuć za celu porodicu.
Prijatan apetit!