Mekana krempita

02/09/2018
"Jednostavno je da postanete pravi majstor poslastičar uz našu pomoć, zato se nemojte čuditi nego zasucite rukave i da zajedno pripremimo ovu neverovatnu krempitu "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano451
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • žumanca - 7 komada
  • šećer - 7 supenih kašika
  • ulje - 7 supenih kašika
  • sveže mleko - 7 supenih kašika
  • brašno - 7 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • za krem
  • puding - 4 paketa, od vanile
  • voda - 1 l
  • šećer - 300 g
  • vanila - 1 komad
  • belanca - 7 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • slatka pavlaka - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite koru. Umutite žumanca sa šećerom. Dodajte druge sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo. Mutite dok se brašno ne integriše.

Stavite u pravougaoni kalup sa ivicama koje se skidaju, obložen papirom za pečenje i pecite na 160 stepeni 10 minuta. Skinite papir i koru ponovo vratite u kalup.

Pripremite krem dok pripremate i koru. U posudu stavite 700 ml vode i šećer i stavite na vatru da provri. U preostalih 300 ml vode rastvorite četiri pudinga. Kad voda sa šećerom provri, dodajte smesu od pudinga lagano uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se krem ne zgusne. Dodajte vanilu i skinite sa vatre.

Umutite belanca sa šećerom na sneg. Dodajte u topao krem i mutite mikserom na niskoj brzini.

U toplu koru sipajte topao krem. Poravnajte po površini i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Umutite pavlaku na čvrste vrhove i sipajte na hladan krem. Poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne.

Ukrasite po želji. Ovde su cvetići od fondana.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar