Način pripreme
Jabuke se veoma dobro operu i ogule. Mogu da se ostave sa korom za grublji pire, ali za glađu teksturu treba obavezno da se ogule.
Jabuke se očiste od semenki i unutrašnjosti, seku se na male komade stavljaju se u šerpu.
Dodaje se voda.
Jabuke se kuvaju poklopljene 20 minuta uz periodično mešanje dok u potpunosti ne omekšaju.
Kada su jabuke omekšale, skidaju se sa rinlge i ostavljaju se da se ohlade na 20 minuta.
Dodaje se cimet i javorov sirup.
Jabuke se pretvaraju u pire pomoću pasatora u početku na niskoj brzini, nakon toga na viskoj brzini dok se ne dobije glatka konzistencija voćnog pirea.
Veganski pire od zelenih jabuka je gotov kako bi vam pomogao u ukusnim i zdravim desertima.
Ako imate jabuke pod rukom, obavezno probajte i naše recepte za domaće palačinke od jabuka, ukusni rolat od jabuka ili klasičan paj sa jabukama.