Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Marmelada»Pire od jabuka za zimu

Pire od jabuka za zimu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pire od jabuka za zimu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pire od jabuka za zimu - savršena marmelada od jabuka za vaše krofne tokom zime."

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1.5 kg
  • voda - 150 ml
  • šećer - 3 kašike
  • cimet - 1 kašičica, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke oljuštite, očistite i isecite na komade.

Stavite ih u šerpu i dodajte vodu.

Pustite da se krčka na laganoj vatri 10 minuta, često mešajući.

Dodajte šećer i cimet u šerpu.

Po vašem ukusu, možete dodati još šećera.

Ostavite tako oko 7-8 minuta, a zatim uklonite sa vatre.

Dobro izgnječite jabuke, a zatim sipajte pire od jabuka u sterilisane tegle i zatvorite poklopcima.

Stavite ih u šerpu sa krpom na dnu, napunite šerpu vrelom vodom i ostavite da se tegle sa pireom od jabuka sterilišu.

Kada voda počne da ključa, vatru smanjite na minimum i pustite da se lagano krčka 20 minuta.

Kada istekne vreme, izvadite tegle sa pireom od jabuka iz lonca i okrenite poklopce naopako.

Čuvajte pire od jabuka za zimu na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti