Način pripreme
Jabuke oljuštite, očistite i isecite na komade.
Stavite ih u šerpu i dodajte vodu.
Pustite da se krčka na laganoj vatri 10 minuta, često mešajući.
Dodajte šećer i cimet u šerpu.
Po vašem ukusu, možete dodati još šećera.
Ostavite tako oko 7-8 minuta, a zatim uklonite sa vatre.
Dobro izgnječite jabuke, a zatim sipajte pire od jabuka u sterilisane tegle i zatvorite poklopcima.
Stavite ih u šerpu sa krpom na dnu, napunite šerpu vrelom vodom i ostavite da se tegle sa pireom od jabuka sterilišu.
Kada voda počne da ključa, vatru smanjite na minimum i pustite da se lagano krčka 20 minuta.
Kada istekne vreme, izvadite tegle sa pireom od jabuka iz lonca i okrenite poklopce naopako.
Čuvajte pire od jabuka za zimu na hladnom mestu.