Način pripreme
Za merenje proizvoda koristi se merna šolja od 200 ml.
Pirinač se očisti i opere.
Stavite ga da se kuva sa dve šolje vode na srednjoj vatri (3 od 6). Približno vreme 8-10 minuta.
Kada se voda upije, dodajte sveže mleko. Kuvajte na srednjoj vatri (3 od 6), povremeno mešajući. Potrebno je oko 15-20 minuta.
Kada pirinač omekša, nabubri i upije tečnost, dodajte šećer i vanili. Mešajte dok se šećer ne istopi.
Isključite vatru, pokrijte lonac poklopcem i ostavite 10 minuta.
Mleko sa pirinčem se rasporedi u posude ili šolje.
Mleko sa pirinčem za početnike se posipa cimetom u prahu (po želji).
Bon apeti :)
Pogledajte i koja vrsta pirinča je najbolja za mleko sa pirinčem, kao i da li da belo brašno zamenite pirinčanim brašnom.